Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

sandrasss.over-blog.com


Goteborg

Posted on May 25 2014, 20:41pm

Göteborg är en stad full av sevärdheter och aktiviteter. Med operan och nöjesparken Liseberg är två huvudsakliga attraktioner för gamla och unga. Förutom att är Lindholmen Science Park, som lockar många affärsresenärer en välkänd plats i Göteborg också. Göteborg erbjuder mycket mer unika sevärdheter men det finns mer än tillräckligt med saker att göra i Göteborg för alla!

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park är en mycket modern science park där fokus ligger på mobilt internet, moderna medier och design och intelligenta fordon och transportsystem.

Feskekôrka
Feskekôrka i Göteborg (fisk kyrka) är en inomhus marknaden för fisk och skaldjur. Här kan du köpa olika slags läckra skaldjur. Feskekôrka var bygga 1874 som ett arkitektoniskt experiment och är nu en unik byggnad i Göteborg.

GöteborgsOperan
GöteborgsOperan ligger ett mycket åtkomliga läge i hamnen i Göteborg. Det är en av de vackraste operorna i Europa, där olika shower utförs under ett tak, till exempel dans föreställningar och musikaler. GöteborgsOperan är 28700 m2 stor och har cirka 500 anställda. Med sina 1117 rum, det är inte bara 2 stora etapper, byggnaden inrymmer också notblad biblioteket där 15 ton av ark musik lagras. I två etapper, en liten scen och stora scenen, har enorma utrymmen bak i ryggen, ungefär fem gånger storleken på scenen själv.

Volvo Museum
Läs mer om historien om Volvo Cars och ta en titt bakom skärmarna. Se utvecklingen från 1927 fram till denna dag. Utställningsområdet har en storlek på 6000 m2, så inte gå vilse!

Nöjesparken Liseberg
Nöjesparken Liseberg är en attraktion park för alla. Det finns sevärdheter för unga och gamla. Spänningen åkturer för de våghalsiga och skratt för barn. Njut av en avkopplande dag och en härlig atmosfär! Totalt finns 40 karuseller och attraktioner. Parken garanterar många skratt, spänning och hårresande upplevelser, så var beredd!

Botaniska trädgården
Med sina 175 hektar av botaniska trädgården, det är en av de största i Europa. Det har mer än 16.000 arter i olika växthus. På sommaren arrangeras säsongen, när parken är de mest vackra, guidade turer.
Botaniska trädgården har fått två stjärnor i Guide Michelin Green, som visar hur unikt det är.

Nu vet du vad de mest roliga saker att göra i Göteborg!

To be informed of the latest articles, subscribe:

Blog archives

We are social!

Recent posts